Forudbestil Kirke Helsinge-bogen – den indeholder bl.a. KHI’s lange historie

17. november 2022, 09.31

Før coronaen blev der via Gørlev Lokalhistoriske Forening og Arkiv igangsat et projekt om at udgive en lokalhistorisk bog om Kr. Helsinge med både personlige beretninger fra en svunden tid og en beskrivelse af byens erhvervsdrivende og foreningsliv – både dem, der har været, og dem, der stadig eksisterer.

En af de mange fine beretninger handler om KHI’s historie, som bl.a. Arne Nielsen, Egon Keinicke, Jørn Mikkelsen og Gert Jacobsen har skrevet, med herlige billeder fra ”gamle dage” og nyere tid.

Bogprojektet er ved at nå til vejs ende – nu mangler ”blot” finansieringen til den bog, som lokalarkivet er ved at søge penge til at få udgivet (samlet udgift ca. 117.000 kr). MEN for at få penge fra fonde skal man selv kunne bidrage økonomisk – og det er her, man som privatperson kan støtte projektet ved at købe bogen på forhånd i form af et gavekort (350 kr. pr. bog) og sikre sig et eller flere eksemplarer til sig selv, familie og venner.

Det er helt afgørende, at der er lokal opbakning til bogen, hvis bogen skal udkomme.

Forudbestilling må gerne ske senest 1. februar 2023, så lokalarkivet kan vurdere, om interessen for bogen er stor nok til at få udgivet bogen - også rent økonomisk.

Fakta om bogen:

• Ca. 300 sider i A4-format med mange historiske billeder
  • Bidrag fra 30 frivillige skribenter + 95 artikler om livet i byen og nærmeste omegn
  • Pris i forsalg er 350 kr. – den endelige pris vil måske blive højere pga. mulige prisstigninger ved trykning
  • Bogen forventes udgivet i efteråret 2023 (hvis det lykkes at få indsamlet penge nok – ellers tilbagebetales beløbet)

Sådan bestiller du bogen:

• Ring til Gørlev Lokalhistoriske Arkiv på tlf. 58 86 23 65 eller skriv en mail til goerlevlokalarkiv@mail.dk (skriv ”Bogen om Kr. Helsinge” i emnefeltet i mailen) og angiv, hvor mange bøger du ønsker at købe. Husk at give dem dit telefonnummer, så de kan ringe, når bogen udkommer.

ELLER

• Mød op på lokalarkivet på Algade 14 i Gørlev eller kontakt arkivleder Anne Christensen på tlf. 58 85 51 73.

Sådan betaler du for bogen:

• Overfør beløbet for det antal bøger, du ønsker at bestille, til konto reg. 0540 kontonr. 1004105 (Sparekassen Sjælland). Herefter sendes gavekort på det antal bøger, der er forudbestilt.